martes, 31 de marzo de 2015

Recepta: Brownie de xocolata i nous

Com moltes de les receptes més famoses del món, el brownie és  fruit d'un accident culinari, quan un cuiner que estava preparant un bescuit de xocolata es va oblidar de posar-hi llevat. De tota manera, com no havia d'estar bo fos quin fos el resultat, amb aquests ingredients com a base ?, així doncs, aquest pa de pessic cruixent per fora i tendre i sucós al seu interior, es va batejar amb el nom de brownie (marronet), i gràcies al cuiner que es va equivocar, avui en podem gaudir en multitut de versions diferents.

Perquè ¿qui no ha gaudit d'un deliciós brownie de xocolata i nous, fred o calent, acompanyat d'una bola de gelat de vainilla i un fudge de xocolata calenta ?

Tornant al tema, l'origen del brownie s'ubica als Estats Units cap a l'any 1897. Es coneix també com brownie de xocolata o brownie de Boston i actualment compta amb una immensa varietat de receptes que varien en proporcions i en incorporació d'ingredient, fins i tot hi ha qui li posa llevat ...

No oblidem que el brownie original és de xocolata amb nous i sense llevat, llavors, els brownies de xocolata blanca, no serien brownies, ja que el seu significat literal, com hem dit és "marronet". Aquest pa de pessic es pot fer en motlles individuals, tot i que és més habitual fer-ho en una safata de poca alçada i tallar en porcions.

També es fan brownies amb ametlles, amb pistatxos, amb avellanes, amb cobertures de dolç de llet, setinats, etc. La varietat és infinita!

Els ingredients que necessitem: 120 grams de xocolata fondant, 220 grams de mantega, 4 ous, 220 grams de sucre, 70 grams de farina, nous, i per acompanyar, el que vulguis, gelat de vainilla, salsa de xocolata, confitura ...


via http://worldsbestrecipes4utoday.blogspot.ca/

Elaboració: 
Preescalfa el forn a 200 º C. Barreja en un bol el sucre i els ous, i bat fins obtenir una mescla homogènia. Fon la xocolata amb la mantega i barreja les dues preparacions. Després s'ha d'afegir la farina a la barreja resultant.

Troceja les nous i afegeix-les a la mescla, la quantitat d'aquestes també dependrà del gust personal, amb unes 12-15 nous pot haver prou.
Unta un motlle de mantega, escampa-hi una mica de sucre o farina i rebutja la que no es quedi adherida. A casa fem servir habitualment el motlle de cake.
Introdueix el motlle al forn i redueix la temperatura a 180º C. S'enforna durant 20 minuts aproximadament si utilitzes un motlle de parets baixes, si és més alt pot necessitar més temps, però no massa.

Retira del forn quan el brownie estigui llest i desemmotlla quan s'hagi refredat.

Que vagi de giust!


via http://www.cravingsofalunatic.com/


via http://thepioneerwoman.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario