lunes, 10 de junio de 2013

Viatjant amb nens. Pedraforca

Diumenge matí: el planning és l'excursió fins el Pedraforca amb el Grup Excursionista Amics del Casal d'Igualada, organitzadors del qual són els avis i ens han convidat a acompanyar-los.
Sortim d'hora, a les 8 ens espera el bus i sortim en direcció Manresa primer i Berga després. Un cop passada la capital del Berguedà, cauen les primeres gotes de pluja i quan enfilen la carretera comarcal cap a Saldes, sembla evident que el dia continuarà plujós i emboirat.
El paisatge no perd per això ni una mica de la seva bellesa. Camps verds, boscos, camins, masies arrecerades a la vora i com a teló de fons la Serra del Cadí i la d'Ensija.
Anem deixant enrera els petits pobles, a penes habitats durant la llarga temporada d'hivern, i que serviran de refugi estival i de cap de setmana: Maçaners, Sorribes, L'Espà, ... i fem petita parada i passejada ràpida sota la pluja, suau, però persistent, pels dos principals: Saldes i Gósol.
Impressiona el recorregut pel vell poble abandonat, que manté encara el seu cementiri dominant el turó.

Aviat tornem cap a Saldes, amb destinació a l'Hostal Pedraforca on es podrem escalfar al costat de la xemeneia, mentre es posa  a punt el dinar. Els petits per això, no poden evitar sortir a recórrer els prats que ens envolten i provar totes les instal.lacions pensades per les famílies. 
El dinar és a taula! Cuina tradicional catalana, servida amable i ràpidament a l'ampli menjador amb vistes espectaculars a la muntanya, encara emboirada.
Després del dinar, la pluja s'atura una estona per tal poder fer una petita passejada.