lunes, 15 de julio de 2013

Poden pendre infusions els nens???

És una pregunta que m'han fet moltíssimes vegades durant els més de set anys que porto dins del món del te; i la resposta, sens dubte, és si.
És clar que hem de matisar aquesta afirmació: no li recomanarem a un nen un te negre chai, però si una infusió de fruites, d'herbes i sobretot un rooibos.

Les infusions de fruites són una de les primeres opcions quan parlem de nens; els petits ja estan acostumats al seus sabors i són més dolces i aromàtiques. Al mercat trobem multitut de barreges ja pensades especialment pels més petits de la casa, amb aromes i noms característics.
Un bon exemple és la "Infusió Piruleta", una aromàtica combinació de poma, hibisc, gavarrera, papaia i panses, que reuneix totes les propietats d'aquestes fruites, molt riques en vitamina C. El seu espectacular color vermell viu i la seva olor a "Piruleta" la fan realment addictiva ( i no nomès pels peques!!)






Una de les opcions cada cop més recomenades són les infusions de Rooibos, l'arbust vermell sud-africà que ja s'ha convertit en indispensable pels amants del te. De fet, a la història de la moderna descoberta dels beneficis de les infusions de rooibos hi té molt a veure Annique Theron, que a finals dels 60, va descobrir la insospitada capacitat del rooibos per calmar la set del seu nadó, així com per alleugerir els còlics del lactant; en publicar un estudi sobre el seu descobriment, va obrir la porta a l'expansió del consum del rooibos més enllà de les muntanyes de Cederberg, d'on és originària . Però, segurament, no coneixia totes les propietats que amaga aquesta infusió de gust suau i apreciadaa tant per nens com per adults. 
Entre les seves propietats destaquen que no posseix cafeïna, teofilina ni alcaloides semblants; així doncs, en poden pendre tant nens com gent nerviosa o amb hipertensió. S'empra en le tractament de les al.lèrgies ja que actua com un antihistamínic suau, sense produir somnolència. És una bona font de sals minerals i ajuda a enfortir ungles i cabell.

A la nostra sel.lecció, us recomenen el preferit de les famílies, "Rooibos Abeja Maya", amb rooibos, tarongina, menta, taronja i mel: http://teteriaonline.cat/ROOIBOS-ABEJA-MAYA/




Imatge via society6.com



I també tenim la opció tradicional, les infusions d'herbes i no nomès ens referim a les clàssiques tissanes que totes les àvies guarden a al rebost ( camomil.la, tarongina, romaní, farigola,..) sinó a tota la varietat actual amb mescles diverses aromatitzades i amb espècies. Nosaltres us recomenem especialment la infusió "Llimonello", refrescant barreja d'herba llimonera, poma, fulles de mora i pell de llimona: 









No hay comentarios:

Publicar un comentario