lunes, 28 de julio de 2014

Escapades en familia - Sant Martí de Tous i el FesLleCat

Qualsevol excusa és bona per apropar-se a St Martí de Tous un matí de dissabte i nosaltres la vam trobar amb la celebració de la cinquena edició del FesLleCat, el Festival de Llegendes, que ja és consolida com una atractiva proposta, única  al territori.
Un dels moments més màgics del Festival és l'Apagada del Misteri: durant la nit del dissabte, l'enllumenat públic s'apaga i la vila s'il.lumina mitjançant l'encesa de 6000 petites espelmes repartides per tots els racons. Un moment únic i inoblidable..., però n'hi ha molts més: el Mercat de la Bossa del Bou, els Racons de Llegenda repartits per tot el poble, on podreu escoltar les millors històries, espectacles de dansa i projeccions audiovisuals, dinars populars,...

Sant Martí de Tous és un dels trenta-tres municipis de la comarca de l'Anoia i compta amb 1.101 habitants. És al límit de la Conca de Barberà i a deu quilòmetres de la capital, Igualada.
Les primeres mencions del poble daten de l'any 960, i des de llavors la vila ha continuat creixent al voltant del seu castell i mantnint arrelat el seu folklore, amb els aplecs a Sentfores, el ball de faixes, les caramelles per Pasqua i els dinars de germanor.

Aquest any, la benvinguda al Festival ens la donava una Alícia gegant que recorria els carrers del poble acompanyada de tots el vilatans i visitants, fent embadalir menuts i grans amb la seva alçada i les llàgrimes que vessava quan estava trista.
L'enginy és obra del grup local de teatre, Teatre Nu que van ser els encarregats d'inagurar amb aquesta espectacular criatura l'edició d'enguany de la Fira i Festival de Llegendes.







Acabada la presentació, és el moment de voltar pels mil i un carrerons del poble, pujar fins a l'església parroquial o arribar-nos als peus del castell i contemplar les planes daurades als seus peus.














Però com ja hem dit abans, qualsevol moment és un bon moment per fer una escapadeta al poble i recorre'l tranquil.lament, admirant tots el racons que trobem al nostre pas.

Bona descoberta!

No hay comentarios:

Publicar un comentario